Kati csirkemája recept
60 perc
A Kati csirkemája hozzávalói:
** 1 kg krumpli
** 1 kg csirkemáj
** 1 fej vöröshagyma
** 2 nagy tejföl
** petrezselyemzöld
** só, bors, csipetnyi ételízesitő,
** olaj vagy zsír
A Kati csirkemája elkészítési módja:
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és mint a rakott krumplinak egy tepsi aljára szeleteljük, előtte a tepsit, kicsit kizsírozzuk. A krumplit megsózzuk nem nagyon. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra szeleteljük, kevés zsiradékban megdinszteljük, rátesszük a felkockázott májat, zöldségzöldet, sót, borsot, ételízesitőt és zsírjára pirítjuk. Az egészet elosztjuk a felszeletelt krumplin és a tetején elosztjuk a tejfölt. Előmelegített sütőbe tesszük és kb. fél, háromnegyed óra alatt készre sütjük.
Ehhez az adaghoz egy nagyobb tepsi kell, ez kb. négy személyre szól, de mivel nagyon finom, hát.....
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2012. máj. 3. 09:59
A kati csirkemája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.