Karfiol húsos bundában recept


- 50 dkg karfiol
- 20 dkg darált hús, vagy konzerv vagdalt hús
- 15 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál törött fehérbors
- só ízlés szerint
- a sütéshez bő olaj
A Karfiol húsos bundában elkészítési módja:
A karfiolt folyó vízben jól megmosom, lecsepegtetem. Jól megsózom. A tojást a tejjel habosra verem, majd hozzáadom a nyers darált húst, vagy a szétnyomkodott konzervhúst. Beleöntöm a két evőkanál olajat, belekeverem a zúzott fokhagymát, és annyi lisztet adok hozzá, hogy a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjak. Sózom, borsozom. ***A karfiolrózsákat lisztben megforgatom, majd a tésztába mártom és bő forró olajban kisütöm. A felesleges olajat lecsepegtetem és mustáros kefírrel tálalom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2009. jún. 9. 08:24
A karfiol húsos bundában elkészítési módja és hozzávalói.