Grillázs recept





- fél kg porcukor
- 35 dkg darált dió
- 4 dkg vaj vagy margarin
A Grillázs elkészítési módja:
A cukrot világossárgára pirítjuk, beleszórjuk a dióbelet, és a vajjal gyorsan elkeverjük. Olajjal vékonyan kikent lapra öntjük. Kicsit hagyjuk hűlni és először csíkokra, majd kockákra vágjuk. A kockákat vékonyan olajozott nyujtófára hajlítjuk, hogy ív alakú legyen. Melegen dolgozunk vele, mert később megkeménykedik, nagyon forró se legyen mert elég a kezünk. Ha teljesen kihűlt, tálra rendezzük.
Ezt az édességet én az ehetők közé sorolom, de a családom imádja.
Nálunk ez az advent eggyik süteménye.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2008. nov. 15. 19:34
A grillázs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.