Somlói galuska 3 recept




tojás
cukor
liszt
A Somlói galuska 3 elkészítési módja:
Világos piskóta: 10 db tojás, 20 dkg kristálycukor, 25 dkg liszt, van. cukor, citrom héjastól. A tojásfehérjét felverjük, a cukrot hozzátesszük és keményre verjük, a tojássárgáját hozzákeverjük, majd a lisztet. Csokis piskóta: 5 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg kris. cukor, 2,5 dkg kakaó. Sütés mint az előző. Töltelék: 1l tej, 15 dkg liszt, 15 dkg kris. cukor, 2 dkg zselatin, 8 tojás sárgája, habja, 20 dkg kris. cukor. A tejből, lisztből, tojássárgából és 15 cukorból, zselatinból, sárga krémet főzünk. A tojásfehérjét felverjük a 20 cukorral és a krémhez keverjük. Az így kapott krémet ízlés szerint dúsíthatjuk, mazsolával, gyümölcsvagdalékkal, pörkölt dióval. Locsoló cukoroldat: 50 dkg kris. cukor, 7 dl víz, 2 dl rum, 2 db citrom héja Csokoládé öntet: 20 dkg étcsokoládé, 3 dl víz, 0,5 dl rum A csokoládét a vízzel felfőzzük, rummal ízesítjük. --- A világos piskótát ketté vágjuk és az eggyik lapot mély tálba tesszük és a locsolóoldattal meglocsoljuk, erre tesszük a krém egy harmad részét, erre jön a csokis lap, ezt is meglocsoljuk, krémezzük, rá a világos piskóta, locsoljuk és a tetejére a maradék krém, majd vékonyan meghintjük kakaóporral és hűtőbe tesszük. Tálaláskor evőkanállal tányérra szaggatjuk, és jól teszünk rá teszínhabot és a csokiöntettel meglocsoljuk.
A világos tésztát nagy tepsibe sütjük. 4 tagu családnak a fele adag is elég.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2008. szept. 14. 09:35
A somlói galuska 3 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.