Rigójancsi recept
A Rigójancsi hozzávalói:6 tojás
12dkg cukor
12dkg liszt
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
5dl tejszín
5 evőkanál liszt
A mázhoz:
1 tábla tej tortabevonó
2 vőkanál olaj
A Rigójancsi elkészítési módja:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet,valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és ráterítjük a masszát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. A tejszínt a liszttel sűrűre főzzük, és ha langyosra hűlt, a porcukorral habosra kevert margarinhoz adjuk. Az így kapott krémet a piskóta tetejére kenjük. A tortabevonót a gőz fölött felolvasztjuk, az olajat belekeverjük és a krém tetejére simítjuk. Vizes késsel szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Missygirl.e, 2008. szept. 13. 11:36
A rigójancsi elkészítési módja és hozzávalói.