Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Mozart szelet recept

Mozart szelet recept

A Mozart szelet hozzávalói:
A kelt tésztához:
20 dkg nagyon lágy vaj
18 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 tojássárgája
30 dkg darált dió
10 dkg apróra darabolt csokoládé
3 evőkanál liszt
20 dkg gyors Hermann-tészta
6 tojásfehérje

A krémhez:
5 dl hideg tejszín
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál Mozart likőr (csokoládélikőr)
2 csomag habfixáló

A mázhoz:
1 dl Mozart likőr (csokoládélikőr)
1 csomag színtelen tortazselé

A szóráshoz:
kevés csokoládéforgács


A Mozart szelet elkészítési módja:
A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával. A diót elvegyítjük a csokoládéval, a liszttel, és a Hermann-tésztához adjuk. A tojásfehérjét olyan keményre verjük, amíg vágható lesz, majd mindent jól összekeverünk. A tésztát egyenletesen beleöntjük egy zsiradékkal kikent és belisztezett tepsibe (30 x 35 cm), melyet a sütő alsó felébe tolunk, és a tésztát kb. 30 perc alatt megsütjük. (Alsó és felső sütés: kb. 180 fok, légkeveréses: kb. 160 fok, gáz: kb. 3. fokozat.) A krémhez a tejszínt felverjük a porcukorral, a Mozart likőrrel és a habfixálóval. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és kanállal kis mélyedéseket alakítunk ki a felszínén. A mázhoz a Mozart likőrt elkeverjük a tortazselével, és felfőzzük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, amíg sűrűsödni kezd, majd a kialakított mélyedésekben elosztjuk. A végén a süteményt megszórjuk a csokoládéforgácsokkal, és tálalásig hideg helyre tesszük.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A mozart szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook