Vizes dióspiskóta recept


- 4 tojás
- 30 dkg porcukor
- 10 kanál víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 sütőpor
A Vizes dióspiskóta elkészítési módja:
A tojásfehérjét felverjük habnak, a sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet kanalanként, belekeverjük a diót és a sütőporral elkevert lisztet és a habot. Zsírozott lisztezett tepsiben sütjük, óvatosan, mert diós és lassabban sül.
Magában porcukorral is jó, de tehetünk bele lekvárt, vagy torta alapnak is használhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2008. júl. 13. 07:53
A vizes dióspiskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.