Barackos lepény recept


300g liszt
150g vaj
3 kanál tej
csipet só
2 tojássárgája
70 porukor
barack
vajas szórathoz
60g dara
50g vaj
50g cukor
A Barackos lepény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyurjuk és egy félórát pihentetjük. Tepsi nagyságura kinyujtjuk, rátesszük a tepsibe, hámozott félbevágott barackokat rakunk rá. Meghintjük a vajas szórattal,és bemelegitett sütőben megsütjük. Vajas szórat: a darát a cukrot s a vajat elmorzsoljuk, rövid időre a hütőbe rakjuk, majd rászórjuk a tésztára.
A kimaradt tojásfehérjét felverhetjük egy kis citromlével és a végén a tetejére tehetjük. Diót is szórhatunk közé, de ezek nélkül is finom és gyors süti.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ana60, 2008. júl. 13. 07:40
A barackos lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.