Mascarpone rakottas recept
A Mascarpone rakottas hozzávalói:0.5 kg Mascarpone
30 db babapiskóta
60 dkg málna
3 db tojás
3cs. vaníliás cukor
Ízlés szerint cukor
1 citrom leve
Tejszín
Ízlés szerint illatos likőr
A Mascarpone rakottas elkészítési módja:
Válasszuk szét a tojásoknál a fehérjét és a sárgáját. Az utóbbit kikeverjük Mascarpone-val, cukorral és vaníliás cukorral, hogy fehér legyen. A tejszínt kemény habbá keverjük és végezetül pedig Mascarpone-val. Ezután a málnát is turmixszoljuk össze cukorral és citrom lével. Egy szitán passzírozzuk át, hogy ne kerüljenek bele a magok. Majd ha végeztünk, forgassuk meg egyenként a málnapépbe a babapiskótát. Öntsünk egy tál aljába Mascarpone-t és rakjuk bele a babapiskótát, majd megint Mascarpone és babapiskóta, míg tele nem lesz a tál. Ha végeztünk szórjuk meg kakaóporral és öntsük le málnapéppel.
Ezt a receptet még sajnos nem készítettem el,mert fogyizok :(
De Nektek azért nem kell :)
Írjon valaki,ha már elkészítette,köszönöm!
Egyszerű és az összetevők alapján,biztos fincsi is..óóó!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pingumaci, 2008. júl. 12. 01:09
A mascarpone rakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.