Diós-lekváros tekercs recept
A Diós-lekváros tekercs hozzávalói:1 doboz mirelit vajas-leveles tészta,
1 tojás,
2 evőkanál tej,
15 dkg durvára darált dióbél,
20 dkg sárgabaracklekvár,
ízlés szerint 8-10 dkg cukor,
a tészta nyújtásához kevés liszt,
a sütőlemezhez 5 dkg vaj.
A Diós-lekváros tekercs elkészítési módja:
A gyúródeszkát belisztezzük, majd olyan vékonyra nyújtjuk ki rajta a szobahőmérsékleten felengedett vajas-leveles tésztát, amennyire csak lehetséges. A nyújtófát közben többször is meglisztezzük, nehogy a tészta ráragadjon. A tojást és a tejet habosra verjük, majd hozzákeverjük a folyékonyra olvasztott sárgabaracklekvárt. A tészta egész felületét vékonyan bekenjük a tojásos lekvárral, és rászórjuk a darált dióval összekevert cukrot. A tésztát nagyon szorosan felcsavarjuk, így egy hosszú, vékony tekercset kapunk. A tekercset kissé le is nyomkodjuk, hogy a levegő mind kiszoruljon belőle. Éles késsel félujjnyi szeletekre vágjuk. Egy nagy sütőlemezt az olvasztott vajjal vékonyan bekenünk, majd a szeleteket egymáshoz nem túl közel, lapjával ráfektetjük. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, majd a lángot 5 perc múlva mérsékeljük, és szép piros barnára megsütjük. Vigyázat! Ha nem figyelünk eléggé, a lekvár és a cukor hamar megég.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. nov. 15. 17:54
A diós-lekváros tekercs elkészítési módja és hozzávalói.