Mediterrán dinnyesaláta recept
A Mediterrán dinnyesaláta hozzávalói:30 dkg sárgadinnye
30 dkg görögdinnye
30 dkg koktélrák (mirelit)
1 dl + 1,5 evőkanál olívaolaj
2 citrom leve
1 evőkanál durvára vágott petrezselyem
só, fehér bors
zöldsaláta
A Mediterrán dinnyesaláta elkészítési módja:
A dinnyehúst magozd ki, darabold fel, Keverd el az 1 dl olívaolajat, a citromlevet, a petrezselymet, egy kevés sót és borsot. Tedd a dinnyéket ebbe a pácba, takard le, és tedd félre 30-40 percre. Közben mosd meg és darabold fel a saláta hozzávalóit. A rákokat hagyd kiengedni szobahőmérsékleten, papírtörlővel itasd le. Forrósítsd fel a 1,5 evőkanálnyi olajat, és pirítsd meg rajta a rákokat. Amikor kissé kihűlt, keverd össze a dinnyével. A salátákat tedd tálra, és halmozd rá a dinnyés rákot, locsold meg a maradék páclével.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. máj. 27. 21:27
A mediterrán dinnyesaláta elkészítési módja és hozzávalói.