Színes zöldségsaláta recept
A Színes zöldségsaláta hozzávalói:1 fej vöröshagyma,
10 dkg vörösbab (konzerv),
10 koktélparadicsom,
4 evőkanál fehérborecet,
2 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olívaolaj,
néhány levél fejes-, jég- és madársaláta
A Színes zöldségsaláta elkészítési módja:
A salátaleveleket tépd apróra, a paradicsomokat vágd félbe, a megtisztított lilahagymát kis darabokra. A babról öntsd le a levét. Az ecetet enyhén sózd és borsozd meg, add hozzá az összezúzott fokhagymát és habverővel keverd hozzá az olívaolajat. Öntsd a salátára és tedd a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek. Magában vagy friss kenyérrel kínáld. (Kígyóuborkával és zöldpaprikával tovább gazdagíthatod.)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. máj. 24. 19:49
A színes zöldségsaláta elkészítési módja és hozzávalói.