Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes spárgakrémleves recept

Tejszínes spárgakrémleves recept

A Tejszínes spárgakrémleves hozzávalói:
50 dkg spárga,
5 dkg liszt,
5 dkg sütőmargarin,
2 dl tejszín,
1 fej vöröshagyma,
7 dl zöldségleves (kockából),
só,
fehérbors,
fél csokor petrezselyem


A Tejszínes spárgakrémleves elkészítési módja:
Hámozd meg vékonyan a spárgát, és vágd 2-3 centis darabokra. A hagymát tisztítsd meg, vágd apróra, pirítsd meg a margarinon, majd dobd rá a feldarabolt spárgát, a finomra vágott petrezselymet, és hintsd meg a liszttel. Keverd meg alaposan, majd öntsd fel a leveskockából készített alaplével, szükség szerint ízesítsd kevés sóval, fehérborssal. Főzd kb. 15 percig (amíg a spárga megpuhul), majd turmixold össze és tedd vissza a tűzhelyre. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd még néhány percig. Cipóban, reszelt sajttal tálald.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes spárgakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook