Jeges eperleves recept
A Jeges eperleves hozzávalói:500g eper
1-2 szár friss menta
1 zöldcitrom
cukor
csipet só
4db jégkocka
A Jeges eperleves elkészítési módja:
Az epret mossuk meg, szedjük le róla a zöldjét, majd vágjuk apróra. A szebb darabokat tegyük félre (az összes eper kb. negyede / harmada legyen ez). A többi epret aprítsuk pürévé egy mixer segítségével. Reszeljük le a zöldcitrom héját úgy, hogy a héj fehér részéből ne kerüljön a reszelékbe. A zöldcitrom levével, valamint (az eper édességétől függően) 1-2ek cukorral, a jégkockákkal és egy csipet sóval együtt adjuk az eperpüréhez s a mixer segítségével aprítsuk fel ill. kavarjuk el jól. A mentaleveleket csipkedjük le, majd vágjuk vékony csíkokra, s adjuk az eperléhez. Tálaláskor töltsük az eperlevest a tányérba, majd adjuk hozzá a félretett eperdarabokat. Citromfűvel vagy mentalevéllel díszítsük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. máj. 20. 23:48
A jeges eperleves elkészítési módja és hozzávalói.