Hideg sárgadinnye leves recept
A Hideg sárgadinnye leves hozzávalói:1 db közepes nagyságú sárgadinnye
2 dl tejszín
50 g méz
2 dl muskotályos bor
10 g friss gyömbér
100 g tejszínhab
20 g pirított mandula
mentalevél
vaníliafagylalt
A Hideg sárgadinnye leves elkészítési módja:
A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. (Tipp: ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal apró gömböket vájhatunk a dinnyéből) A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. máj. 20. 23:47
A hideg sárgadinnye leves elkészítési módja és hozzávalói.