Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Adonyi révészleves struccból recept

Adonyi révészleves struccból recept

Az Adonyi révészleves struccból hozzávalói:
10 dkg vöröshagyma,
30 dkg sárgarépa,
15 dkg fehérrépa,
1 db zeller,
15 dkg burgonya,
60 dkg strucchús,
10 dkg zsír,
3 db citrom,
25 dkg burgonyás nudli,
3 dkg pirospaprika,
só,
őrölt bors,
tárkony,
finomliszt,
7 dl tejföl.


Az Adonyi révészleves struccból elkészítési módja:
A tisztított és apró kockára vágott vöröshagymát zsíron vagy olajon üvegesre dinszteljük, majd beletesszük az 1×1 cm-es kockákra vágott húst. Kérgesre pirítjuk, majd a felkockázott zöldségfélékkel együtt fedő alatt félkészre pároljuk. Ezután beletesszük ízlés szerinti mennyiségben a tárkonyt, kevés fekete őrölt borsot, a sót, a pirospaprikát, belenyomjuk a négy darabba vágott citromok levét, és a kifacsart citrom héját is beledobjuk. Kevés ideig még pároljuk fedő nélkül, majd felengedjük csontlével vagy vízzel, és tovább főzzük. Mielőtt majdnem kész a levesünk, beletesszük a burgonyanudlit (készen kapható mirelit). A tejfölből és a lisztből félsűrű habarást készítünk, amit óvatosan a levesbe csorgatunk – lassú keverés mellett, nehogy összecsomósodjon. A levest addig főzzük, míg a nudli fel nem jön a tetejére.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az adonyi révészleves struccból elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook