Mustáros töltött pecsenye recept
A Mustáros töltött pecsenye hozzávalói:10 dkg zöldborsó,
1 csokor petrezselyem zöld,
majoránna,
őrölt bors,
3 db tojás,
2,5 dl tej,
3 db zsemle,
10 dkg gomba,
10 dkg csirkemáj,
2 evőkanál mustár,
2 evőkanál étolaj,
só,
60 dkg sertéskaraj,
5 dl tejföl.
A Mustáros töltött pecsenye elkészítési módja:
A húst szeletekre vágjuk, kissé kiverjük, besózzuk. Kiolajozott tepsibe egymás mellé tesszük, és alaposan megkenjük mustárral. A töltelékhez a májat és a gombát apróra vágjuk, majd az olajon kevergetve megpirítjuk. A zsemléket hideg tejbe áztatjuk, azután kicsavarjuk. Két tojást keményre főzünk, apróra vágunk, és összedolgozzuk a gombás májjal, a zsemlével meg a nyers tojással. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Végül belekeverjük az előzetesen megpárolt zöldborsót. A tölteléket a hússzeletekre halmozzuk, majd gazdagon bevonjuk a simára kevert tejföllel. Közepesen forró sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 19. 20:33
A mustáros töltött pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.