Háromhagymás sajtmártásos rukkolás spagetti recept
A Háromhagymás sajtmártásos rukkolás spagetti hozzávalói:1 csomag 4 tojásos spagetti,
2 fej lilahagyma,
6 gerezd fokhagyma,
6 szál zöldhagyma,
10 dkg rukkola,
1 dl olívaolaj,
20 dkg tejszínes krémsajt,
só,
őrölt fehérbors.
A Háromhagymás sajtmártásos rukkolás spagetti elkészítési módja:
Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A lilahagymát vékony fél karikára, a zöldhagymát durvára vágjuk, míg a fokhagymát összezúzzuk. Olaj felén megfuttatjuk a lila és zöldhagymát, majd rátesszük a fokhagymát, elkeverjük, és kevés vizet öntünk hozzá. Rákanalazzuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. A tésztát bő, sós forró vízben kifőzzük a tasakon leírt ideig, majd szűrjük, és öblítés nélkül összekeverjük a raguval. A maradék olajat felmelegítjük, beletesszük a rukkolát és elkeverjük. Abban a pillanatban már le is vesszük, és a tésztához keverjük, majd tálaljuk. Ízlés szerint tehetünk a tetejére reszelt sajtot.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 15. 19:56
A háromhagymás sajtmártásos rukkolás spagetti elkészítési módja és hozzávalói.