Mézben pácolt marhasült recept
60 perc
A Mézben pácolt marhasült hozzávalói:
Páclé hozzávalók:
- 4 ek méz
- 0,5 dl borecet
- 1-2 gerezd fokhagyma
- Póréhagyma v zöldhagyma
- Só, bors, majoranna, kevés rozmaring
- Kb. 1 kg marhafelsál
Zöldfűszeres mártás:
- lilahagyma és póréhagyma reszelve (apróra vágva)
- 1-2 ek liszt (vagy étkezési keményítő)
- 1 tejföl
- 1 tk mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- Petrezselyem, majoranna, bors, tárkony, só, ételízesítő, szerecsendió (ízlés szerint, én csökkenő sorrendben írtam)
A Mézben pácolt marhasült elkészítési módja:
A marhafelsálat vastagabb szeletekre vágjuk és min 1 éjszakát a páclében érleljük, néha megforgatjuk. Forró serpenyőben mindkét oldalát hirtelen lesütjük (kb 1-1 perc), hogy kérget kapjon, (lisztbe is lehet forgatni előtte, de így még nem próbáltam). Vigyázzunk, mert sercegni fog. Kivajazott jénaiba tesszük, kevés páclével meglocsoljuk, letakarva 170 fokon kb háromnegyed órát sütjük. Félidőben megfordítjuk, locsolgatjuk a pecsenyelével. Sütés után 15 percet saját levében állni hagyjuk. A hagymát zsiradékon meg kell pirítani, megszórni a liszttel, még további 1 percig pirítani. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, kevés vízzel hígíthatjuk, ha túl sűrű. Fűszerezni. Turmix gépben pürésíthetjük. Ha étkezési keményítővel (kb fél teáskanál) készítjük liszt helyett, akkor azt a hideg tejfölben kell elkeverni.
Tipp:
Fűszeres sültburgonyával, sült zöldségekkel, (akár párolt káposztával), mártással és a visszamaradt pecsenyelével tálaljuk. A visszamaradt pecsenyelével locsoljuk meg a husit, így még puhább, szaftosabb lesz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: csirbu, 2012. márc. 7. 11:41
A mézben pácolt marhasült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.