Kínai szezámmagos rántott karfiol (vegan) recept
A Kínai szezámmagos rántott karfiol (vegan) hozzávalói:1 fej karfiol
1 csésze csicseriborsó- vagy fehérliszt
1 csésze szójatej
2 ek. sütőpor
2 ek. fokhagymapor
8 dl étolaj
2 ek. szezámolaj
4 gerezd fokhagyma
1 csésze szójaszósz
4 ek. rizs- vagy fehérborecet
2 ek. barnacukor
4 ek. chiliszósz
2 ek. kukoricakeményítő
2 ek. szezámmag
4 szál zöldhagyma
A Kínai szezámmagos rántott karfiol (vegan) elkészítési módja:
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, és pár percre enyhén sós forró vízbe tesszük, vigyázva, hogy ne főjön túl puhára. A lisztet, szójatejet, sütőport és a fokhagymaport egy tálba öntjük, és csomómentesre keverjük. A lecsöpögtetett karfiolokat megmártjuk a tésztában, ezután forró olajban kisütjük. Egy edényben szezámolajat melegítünk, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Pár percig pároljuk, majd beletesszük a szójaszószt, az ecetet, a barnacukrot és a chiliszószt, majd miután jól összekevertük, elkeverjük benne a kukoricakeményítőt. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a kisütött karfiolt, és alaposan összeforgatjuk a szósszal. Szezámmaggal és vékonyra vágott zöldhagymával díszítjük, rizzsel fogyasztjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. okt. 2. 10:01
A kínai szezámmagos rántott karfiol (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.