Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombaleves Tamás módra recept

Gombaleves Tamás módra recept

Elkészítési idő 15 perc

A Gombaleves Tamás módra hozzávalói:
1 kis fej hagyma
4-5 fej gomba lehetőleg több fajta és szárított is lehet
2 dkg vaj vagy margarin
1 dl tej
Liszt
2 ek Olaj
1 dl tejföl
Só, bors , petrezselyem


A Gombaleves Tamás módra elkészítési módja:
A hagymát összevágom, a gombát megtisztítva, összevágva együtt megfonnyasztom olajon. A szárított gombát összetöröm és pici forró vízbe beáztatom. A gombát felöntöm a beáztatott szátított gombával és levével és még annyi vízzel, hogy leves formája legyen. Ízesítem sóval, borssal . A margarint megolvasztom ½ dl tejjel, összekeverem sózom és annyi. Ha a gomba megpuhult, de nem kell neki sok, a forró vízbe beleszaggatom. Mosogatás és takarékossági szempontból a galuskás tálkában 1 kanál lisztet és egy kicsi vizet simára keverek és a tejföllel behabarom a levest. Átforralva petrezselyemmel tálalva még a gyerekek is szívesen megeszik.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombaleves tamás módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook