Gombaleves Tamás módra recept


1 kis fej hagyma
4-5 fej gomba lehetőleg több fajta és szárított is lehet
2 dkg vaj vagy margarin
1 dl tej
Liszt
2 ek Olaj
1 dl tejföl
Só, bors , petrezselyem
A Gombaleves Tamás módra elkészítési módja:
A hagymát összevágom, a gombát megtisztítva, összevágva együtt megfonnyasztom olajon. A szárított gombát összetöröm és pici forró vízbe beáztatom. A gombát felöntöm a beáztatott szátított gombával és levével és még annyi vízzel, hogy leves formája legyen. Ízesítem sóval, borssal . A margarint megolvasztom ½ dl tejjel, összekeverem sózom és annyi. Ha a gomba megpuhult, de nem kell neki sok, a forró vízbe beleszaggatom. Mosogatás és takarékossági szempontból a galuskás tálkában 1 kanál lisztet és egy kicsi vizet simára keverek és a tejföllel behabarom a levest. Átforralva petrezselyemmel tálalva még a gyerekek is szívesen megeszik.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 5e76004fb5, 2009. máj. 20. 12:48
A gombaleves tamás módra elkészítési módja és hozzávalói.