Túró gombóc kis csalafintasággal recept


250 g túró
1 csipet só
1 tojás
3 ek dara
10-15 dkg zsemlemorzsa
Pár szem lecsepegtetett megy kompót
A Túró gombóc kis csalafintasággal elkészítési módja:
A túrót összekeverem a tojással és egy csipet sóval. Utána jól összekeverem a darával, és állni hagyom legalább 30 percet. Olaj nélkül, száraz serpenyőben folyamatos kevergetés mellett megpirítom a zsemlemorzsát. Egy kis darab massza közepébe teszek egy vagy fél szem meggyet és gombócot formálok belőle. Forró vízben rakom és ha feljön a tetejére szűrőkanállal kiszedem és meghempergetem a pirított zsemlemorzsában.
Tálaláskor porcukrot szórok rá és tejföllel kínálom.
Jó étvágyat!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 5e76004fb5, 2009. máj. 19. 11:00
A túró gombóc kis csalafintasággal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.