Kefíres ananásztorta recept


1 piskótaalap,2pohár kefir, 2 pohár tejszín,1 citrom, 1csomag 6lapos zselatin,vagy 1evőkanál zselatinpor,1 doboz(0,5kg -s) ananászkonzerv,cukor
ízlés szerint.
A Kefíres ananásztorta elkészítési módja:
Az ananászt apró darabkákra vagdaljuk és a levét jól kinyomkodjuk. Az ananászlében feloldjuk a zselatint az előírásnak megfelelően.Porzselatinból egy púpos evőkanál kell.A kefirbe belekeverjük az ananászt, ízlés szerint cukrozzuk, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. Ezután hozzáadjuk az ananászlében feloldott zselatint is. Ezt a masszát hagyjuk a hűtőben kicsit dermedni körülbelül fél óra hosszat. Közben felverjük a két pohár tejszínt cukorral és ezt is hozzákeverjük a kefires masszához. A piskótaalapot belehelyezzük egy tortasütőformába, ráöntjük a kicsit dermedt krémet és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap fogyasztható. Nagyon finom frissítő hatású édesség. Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tundibundy, 2009. máj. 18. 14:09
A kefíres ananásztorta elkészítési módja és hozzávalói.