Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csoki darabos püspökkenyér recept

Csoki darabos püspökkenyér recept

A Csoki darabos püspökkenyér hozzávalói:
6 db tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
fél citrom leve és reszelt héja,
5 dkg mazsola,
húsvétról megmaradt csoki nyulak, csibék és tojások.


A Csoki darabos püspökkenyér elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjükből 2 dkg cukorral kemény habot verünk. A sárgákat jól összekeverjük, belekeverjük a többi cukrot, a citromlevet és héjat, valamint a mazsolát. A lisztet átszitáljuk. A csokoládékat apró darabokra törjük, és a lisztbe keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és simára keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Kizsírozott és kilisztezett királytorta formába vagy őzgerincformába töltjük és 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, a közepe is átsült-e. Ha már nem ragad rá nyers tészta, akkor kész. Rácsra vagy deszkára borítjuk, és csak kihűlés után szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csoki darabos püspökkenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook