Csoki darabos püspökkenyér recept

6 db tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
fél citrom leve és reszelt héja,
5 dkg mazsola,
húsvétról megmaradt csoki nyulak, csibék és tojások.
A Csoki darabos püspökkenyér elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjükből 2 dkg cukorral kemény habot verünk. A sárgákat jól összekeverjük, belekeverjük a többi cukrot, a citromlevet és héjat, valamint a mazsolát. A lisztet átszitáljuk. A csokoládékat apró darabokra törjük, és a lisztbe keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és simára keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Kizsírozott és kilisztezett királytorta formába vagy őzgerincformába töltjük és 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, a közepe is átsült-e. Ha már nem ragad rá nyers tészta, akkor kész. Rácsra vagy deszkára borítjuk, és csak kihűlés után szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. máj. 18. 20:06
A csoki darabos püspökkenyér elkészítési módja és hozzávalói.