Házi csirkemájkrém recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Házi csirkemájkrém hozzávalói:
1/2 kg csirkemáj
0,2 kg csirkemell filé
0,1 kg vöröshagyma
1/2 evőkanál light margarin(delma vgy bármi más)
őrölt bors
szárított petrezselyem
sültcsirke fűszersó
A Házi csirkemájkrém elkészítési módja:
A csirkemájat és a mellfilét megfőzzük nem sózott vízben. Közben a hagymát lereszeljük. Turmixba öntjük a megfőtt májat és húst ,rátesszük a hagymát,petreszelymet,fűszersót ,1/2 evőkanál light margarint és a máj főzővizéből 1/2-1 dcl-t.(attól függ mennyit vesz fel)Krémes állagúra turmixoljuk.
Nagyon ízletesen el lehet készíteni,a saját fantáziád szerint is.Van olyan amikor a vöröshagyma helyett fokhogymával keverem.
Amikor nem fogy el ,én szilikonos jégkockatartóba adagolom,és lefagyasztom.Amikor megfagyott ,kiszedem a tartóból és zacskóba teszem.Este a szükséges mennyiséget előveszem és másnap reggelihez ott a finom friss májkrém ,tartósítók és mindenféle egészségkárosítók nélkül.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2009. okt. 2. 10:03
A házi csirkemájkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.