Részeges dinnye (4 személyre) recept




80 dkg érett görögdinnye
1 kisebb, zöld húsú sárgadinnye (30 dkg)
1 kisebb, sárga húsú sárgadinnye (30 dkg)
1 citrom
4 friss mentabóbita
2 dl tokaji aszú
8 evőkanál dinnyevodka
A Részeges dinnye (4 személyre) elkészítési módja:
Előkészítés: A görögdinnye héját megtörölgetjük, a sárgadinnyéket megmossuk, félbevágjuk, magjaikat kanállal kivájjuk. A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megsikáljuk, szárazra törölgetjük. A mentát leöblítjük, lerázzuk róla a vizet. Elkészítés: Karalábévájóval a lehető legtöbb golyócskát vájunk ki a dinnyék húsából, és nagyobb tálba tesszük. A héjban lévő maradékot evőkanállal kikaparjuk, botmixerrel péppé turmixoljuk. A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük. A dinnyepürét elkeverjük az aszúval, a dinnyevodkával, a citromlével és reszelt héjával, majd a dinnyegolyókra öntjük. Lefedjük, és a hűtőszekrényben legalább 1 órán át érleljük-hűtjük. Tálaláskor a dinnyét levével együtt 4 üvegkehelybe/kompótos tálkába vagy nagyobb üvegtálba szedjük, és a mentabóbitákkal díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 181 kcal
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. aug. 3. 12:54
A részeges dinnye (4 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.