Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Libanoni töltött zöldségek recept

Libanoni töltött zöldségek recept

Elkészítési idő 90 perc

A Libanoni töltött zöldségek hozzávalói:
padlizsán (kisebb)
cukkíni
paprika
darálthús (kb 15 dkg/fő!)
rizs
paradicsom
paradicsomlé
vegeta
cukor

fekete bors
őrölt római kömény
fahéj


A Libanoni töltött zöldségek elkészítési módja:
Személyenként vegyünk egy kisebb padlizsánt, cukkínit és paprikát. A zöldségeket bő víz alatt mossuk meg. A paprikát csumázzuk ki. A padlizsánt és a cukkínit vágjuk félbe, és távolítsuk el a felesleges magokat és zöldséghúst. Nyers darált húst sóval, fekete borssal, őrölt római köménnyel és egy csipetnyi fahéjjal ízesítsünk. Annyi nyers rizst adjunk hozzá, hogy az állaga a töltött paprikáéhoz hasonlítson. Ezután megtöltjük a zöldségeket. A töltött zöldségeket egy mély lábosban szépen elhelyezzük. Négy-öt apróra vágott hámozott paradicsomot tegyünk hozzá. Öntsük fel paradicsomlével. Ha nem lepi el teljesen, adjunk hozzá vizet, amit vegetával vagy zöldségleveskockával ízesítettünk. Sózzuk, és végül adjunk hozzá cukrot. Addig főzzük mig a töltelék és a zöldség puhára nem fő.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A libanoni töltött zöldségek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.