Fűszeres, zöldborsós rizs recept
A Fűszeres, zöldborsós rizs hozzávalói:2 csésze rizs,
3 evőkanál vaj,
1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
1 kis darab fahéj,
4 szem kardamom mag,
3 db szegfűszeg,
késhegynyi kurkuma,
1 kiskanál köménymag,
késhegynyi törött fehérbors,
1 csésze zöldborsó,
2 bögre víz,
ízlés szerint só.
A Fűszeres, zöldborsós rizs elkészítési módja:
Langyos vízben áztassuk be az alaposan megmosott rizst, kb. 5 percig. Öblítsük le. Teflon edényben pirítsuk meg a reszelt vöröshagymát és a fűszereket, majd tegyük bele a rizst és a zöldborsót. Öntsük fel a 2 bögre vízzel, majd lassan pároljuk, amíg a rizs megpuhul. Melegen tálaljuk, önmagában vagy köretként is nagyszerű.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. nov. 14. 17:35
A fűszeres, zöldborsós rizs elkészítési módja és hozzávalói.