Meggybegríz süti recept
60 perc
sok
sok
sok
A Meggybegríz süti hozzávalói:
egy üveg 700 g-os magozott meggybefőtt
őrölt fahéj
l2 púpos evőkanál búzadara
2 vaníliás puding
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 dl tejszin
A Meggybegríz süti elkészítési módja:
A meggybefőttet egy lábasba tesszük, és hozzáadunk ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a búzadarát egy kis fahéjat és a befőttes üveget félig megtöltjük vízzel és ezt is hozzáadjuk. Megfőzzük mintha tejbegrízt főznénk. Egy tepsit vagy tálat vízzel kikenünk és a megfőtt grízt ebbe símítjuk kb négy mm-er vastagon és hagyjuk kihűlni. A pudingporból a tejjel krém alapot főzünk, a margarint kikeverjük a porcukorral, és ha az alap jól kihűlt összekeverjük és a már kihűlt meggyes alapra kenjük. A tejszínt felverjük (ha nem cukrásztejszínünk van, akkor zselatint is tegyünk bele a zacskón lévő előírás szerint), és a krém tetejére kenjük. Egy éjszakát hagyjuk összeérni, szeleteljük, esszük, késsel villával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2011. febr. 11. 11:16
A meggybegríz süti elkészítési módja és hozzávalói.