Sajttorta recept

A Sajttorta hozzávalói:
Piskótához:
8db tojás
8 ek liszt
8 ek cukor
1/2 cs sütőpor
1 ek olaj

Töltelék:
20 dkg krémsajt (mascarpone vagy tejszínes krémsajt)
200 ml habtejszín
5 dkg porcukor
10 dkg margarin
10 dkg trappista sajt
1 cs vanília cukor

Díszítéshez:
5 dkg krémsajt
5 dkg trappista sajt
porcukor


A Sajttorta elkészítési módja:
1. 8 tojásból megsütjük a piskótát. Mikor megsült és kihűlt a tészta, a tetejétől számítva 2 cm vastag lapot vágunk. Az alsó felének a közepét kiszedjük úgy, hogy az oldalán és az alján is 1 cm vastagon megmaradjon a tészta. Ebbe tesszük majd a tölteléket. 2. A kiszedett tésztát meglocsoljuk a tejszínnel, a trappista sajtot lereszeljük, a margarint habosra keverjük a porcukorral és belekeverjük a krémsajtba. A sajthoz adjuk a meglocsolt tésztát és a reszelt sajtot is. És ezzel töltjük meg a tortát. 3. Az 5dkg krémsajtot az 5dkg trappista sajtot és a porcukrot kikeverjük a tetejét és az oldalát megkenjük ezzel a krémmel 1 órára hűtőbe tesszük majd a végén, megszórjuk reszelt trappista sajttal ás tejszínhab sprayvel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sajttorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook