Stragonoff csirke recept
A Stragonoff csirke hozzávalói:50 dkg csirkemell
30 dkg gomba
15 dkg borsó
1 vöröshagyma
olaj
só
bors
2 dl tejszín
1 dl tejföl
2 ek mustár
frissen vágott petrezselyemzöld
A Stragonoff csirke elkészítési módja:
1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk (ha nagyobb fejeket használunk, azokat is vágjuk fel csíkokra, a vöröshagymát felkockázzuk. 2. Pici olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a húst, ízesítjük sóval, borssal és fehéredésig sütjük (kevergetve). Hozzáadjuk a gombát és a borsót és fedő alatt kb 10 percet pároljuk. 3. A tejfölt a tejszínnel és a mustárral kikeverjük, ráöntjük a húsra és fedő nélkül még további 10-15 percig főzzük. 4. Amikor elkészült, hozzáadjuk a frissen vágott petrezselyemzöldet is és spagettivel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. máj. 3. 15:32
A stragonoff csirke elkészítési módja és hozzávalói.