Tejszínes sült rizs recept
A Tejszínes sült rizs hozzávalói:1 bögre rizs
1 kisebb lilahagyma
1 szép sárgarépa
zöldborsó,
brokkoli
só, bors
1 bögre tejszín
1 bögre húsleves
petrezselyemzöld
A Tejszínes sült rizs elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott lilahagymát vagy rendes hagymát, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vágott sárgarépát, és a többi friss zöldséget, ami lehet bármi, amit szeretünk. Ezután teszem bele a bögre rizst, 2-3 percig pirítom kevergetve. A fagyasztott zöldségek csak ezután következnek. Felöntöm egy bögre forró húslevessel, majd a tejszínnel. Sózom, megszórom frissen őrölt borssal. Megvárom, míg felforr, szorosan lefedem alufóliával és 15-18 percre beteszem a meleg sütőbe. Ezután egy villával átkeverem, majd visszateszem a kikapcsolt sütőbe 10-15 percre. Petrezselyemzölddel megszórom tálalás előtt.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. máj. 29. 11:32
A tejszínes sült rizs elkészítési módja és hozzávalói.