Cseh túrólepény recept
A Cseh túrólepény hozzávalói:20 dkg túró
2 evőkanál tejföl
7 tojás
12 dkg finomliszt
10 dkg kristálycukor
2 dl rum
só
vaníliás cukor
porcukor
vaj
töltelék:
10 dkg szilvalekvár
1 teáskanál rum
1 csípet őrölt fahéj
A Cseh túrólepény elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk.A túrót finom szitán áttörjük.Hozzákeverjük a sárgákat,a tejfölt a rumot és a cukrot.1 csípet sót és a víníliás cukrot.A lisztet a túróhoz keverjük,és végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. tarkedli sütőben megolvasztjuk a vajat és kanál segítségével lepényeket szaggatunk amit mindkét oldalukon aranybarnára sütünk. Töltelékként rummal és fahéjjal elkevert szilvalekvárt használunk.Ezt kenjük be 2 lepény közé. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tarkedli sütő:4 méllyedéssel ellátott serpenyő
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. jún. 26. 10:13
A cseh túrólepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.