Pampi (Túrólepény) recept

15-18 db-hoz:
25 dkg túró
5-6 dkg juhtúró
1 tojás
1 kávéskanál só
2 ek liszt
6-8 dkg búzadara
1 ek zsemlemorzsa
kevés olaj
A Pampi (Túrólepény) elkészítési módja:
1. Minden hozzávalót egy tálba mérünk és kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá búzadarát és vagy zsemlemorzsát, esetleg lisztet. 2. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, a masszából gombócokat formázunk, ellapítjuk tenyérrel és a serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukat barnásra sütjük. (kb 4-5 cm átmérőjű lepénykék lesznek).
Gyorsan elkészíthető vacsoraként paradicsommal kiváló:)
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. jún. 20. 15:38
A pampi (túrólepény) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.