Kukoricadarás-zabpelyhes-répás lepényke (makrobiotikus) recept

1 dl kukoricadara
3 dl zabpehelyliszt
2-3 db friss sárgarépa
fél csomag sütőpor
Himalája só - ízlés szerint
3 dl mandulatej, rizstej, szójatej (bármelyik jó)
kevés citromlé
zöldpetrezselyem
olaj
A Kukoricadarás-zabpelyhes-répás lepényke (makrobiotikus) elkészítési módja:
Egy tálban az olaj kivételével mindent összekeverek. Először a száraz anyagokat, utána a tejpótlót. (Aki nem diétázik, joghurttal készítheti a tejpótlók helyett.) A sárgarépát felkarikázom, és a végén ezt is belekeverem. 30-40 percet állni hagyom, ezután vagy muffinsütőben, vagy tortaformában, vagy csak simán serpenyőben sütöm ki, amit előtte jól kiolajozok. A tetejére is kanalazok egy kevés olajat, és 200 C fokon 20-25 perc alatt (méretétől függően) aranybarnára sütöm.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jún. 18. 23:51
A kukoricadarás-zabpelyhes-répás lepényke (makrobiotikus) elkészítési módja és hozzávalói.