Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Kukoricadarás-zabpelyhes-répás lepényke (makrobiotikus) recept

Kukoricadarás-zabpelyhes-répás lepényke (makrobiotikus) recept

A Kukoricadarás-zabpelyhes-répás lepényke (makrobiotikus) hozzávalói:
1 dl kukoricadara
3 dl zabpehelyliszt
2-3 db friss sárgarépa
fél csomag sütőpor
Himalája só - ízlés szerint
3 dl mandulatej, rizstej, szójatej (bármelyik jó)
kevés citromlé
zöldpetrezselyem
olaj


A Kukoricadarás-zabpelyhes-répás lepényke (makrobiotikus) elkészítési módja:
Egy tálban az olaj kivételével mindent összekeverek. Először a száraz anyagokat, utána a tejpótlót. (Aki nem diétázik, joghurttal készítheti a tejpótlók helyett.) A sárgarépát felkarikázom, és a végén ezt is belekeverem. 30-40 percet állni hagyom, ezután vagy muffinsütőben, vagy tortaformában, vagy csak simán serpenyőben sütöm ki, amit előtte jól kiolajozok. A tetejére is kanalazok egy kevés olajat, és 200 C fokon 20-25 perc alatt (méretétől függően) aranybarnára sütöm.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A kukoricadarás-zabpelyhes-répás lepényke (makrobiotikus) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook