Virslis bucik (mindenre jó tésztával) tejfölös-kapros salátával recept
A Virslis bucik (mindenre jó tésztával) tejfölös-kapros salátával hozzávalói:A tésztához:
50 dkg liszt
30 dkg Rama margarin
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
A lekenéshez:
olvasztott zsír
A töltelékhez:
virsli
A tálaláshoz:
friss kapor apróra vágva
2 dl tejföl (joghurt is lehet)
só
kicsi őrölt bors
1-2 derezd fokhagyma reszelve
saláta
A Virslis bucik (mindenre jó tésztával) tejfölös-kapros salátával elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta. A tésztát kisodorjuk, téglalap alakúra vágjuk, mindegyikre fél virslit teszünk, majd feltekerjük. A tetejét 3 helyen bevágtam úgy, hogy a virslit is egy kicsit bevágtam, de nem vágtam át. Felvert tojással lekenjük és megsütjük. A kapros salátához a salátát megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, a salátára öntjük, és a virslis bucikkal tálaljuk
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jún. 5. 22:07
A virslis bucik (mindenre jó tésztával) tejfölös-kapros salátával elkészítési módja és hozzávalói.