Jégcsap szelet recept
A Jégcsap szelet hozzávalói:7 db tojás
10 evőkanál cukor
11 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
4 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
2 csomag tejszínhabpótló por
A díszítéshez:
dekorcukor
csokireszelék
A Jégcsap szelet elkészítési módja:
150 fokra előmelegítjük a sütőt. 7 db tojást szétválasztunk, a 7 db fehérjét jól felverjük 7 evőkanál cukorral, hozzáadunk 7 evőkanál lisztet és 1/2 csomag sütőport, ezzel szépen óvatosan kikeverjük. Közepes méretű (24x33 cm), sütőpapírral kibélelt tepsiben 15-20 perc alatt világos színűre sütjük. Amíg a tészta sül, egy tejforralásra alkalmas edényben a 7 db tojássárgát 3 evőkanál cukorral, 4 csomag vaníliás cukorral, 4 evőkanál liszttel elkeverjük, majd lassan hozzáadunk 4 dl tejet, és azzal simára keverjük. Ezt feltesszük a tűzhelyre, és sűrű krémmé főzzük. Ha levettük a tűzről kevergetjük még egy kicsit, úgy hamarabb kihűl. Ha már langyos, 10 dkg vajat beleteszünk, és azzal tovább keverjük, amíg a vaj fel nem olvad. A tésztát kiborítjuk a tepsiből, és ha kihűlt, a főzött krémet egyenletesen rákenjük. A 2 csomag tejszínhabpótló port 2 dl tejjel felverjük, és a krém tetejére kenjük. A sütit megszórhatjuk dekorcukorral, csokireszelékkel, de akár díszítés nélkül is hagyhatjuk. 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön teljesen, és úgy tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jún. 3. 12:17
A jégcsap szelet elkészítési módja és hozzávalói.