Paleolit kakaós csiga recept
A Paleolit kakaós csiga hozzávalói:A tésztához:
25 dkg gesztenyeliszt
10 dkg kókuszliszt (darált kókuszreszelék)
2 kanál méz vagy 3 dkg xylit
1 kávéskanál sütőpor
5 dkg olvasztott kókuszzsír
2 kis tojás
A töltelékhez:
10 dkg kókuszsír
2-3 csapott evőkanál kakaópor
3 evőkanál méz vagy xylit
A Paleolit kakaós csiga elkészítési módja:
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat. Hűtőbe tesszük 10 percre dermedni, majd 2 lap sütőpapír között kinyújtjuk. A töltelékhez egy kis lábasban megolvasztjuk a kókuszzsírt, belekeverjük a kakaót és a mézet, és addig kevergetjük, amíg szépen beleolvad. Annyira kihűtjük, hogy kenhető massza legyen belőle. (Kicsit nyúlós, karamelles állaga lesz.). A kinyújtott tésztát megkenjük a csokikrémmel, majd sütőpapír segítségével feltekerjük. Felszeleteljük kb 1,5 cm-es szeletekre, a kezünkel kicsit megigazgatjuk, hogy szép kerek legyen, és egymástól 2-3 cm-re sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 170 fokra előmelegített sütőben kb.15- 20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük és tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jún. 4. 14:08
A paleolit kakaós csiga elkészítési módja és hozzávalói.