Barna piskótarolád recept
A Barna piskótarolád hozzávalói:Hozzávalók
Tésztához
2 db barna piskótatekercs ( 2 x 4 ) tojásból
Krémhez
5 kanál liszt
20 dkg porcukor
20 dkg Rama
1/2 liter tej
3 tojássárgája
A Barna piskótarolád elkészítési módja:
Elkészítés 1.Szokásos módon elkészíteni a piskótatekercseket. 2.A krémhez a lisztet,tojássárgákat,tejet jól kikavarni,majd sűrű péppé főzni. A Ramát a cukorral habosra kavarni,majd a kihűlt pépet hozzáadni. 3.A krémet kettéosztani és az egyik részbe 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport tenni. 4.Összeállítás: a piskótára először a világos krémet tenni, majd a kakaósat. Mind a két roládot így kell elkészíteni. 5.Feltekerni, pihentetni a hűtőben legalább 1/2 órát, majd olvasztott csokoládéval bevonni és tetszés szerint díszíteni.
Tippek
A pihentetés után forró sárgabaracklekvárral kentem be a tésztát, ecsettel és csak száradás után tetettem rá a mázat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. nov. 20. 16:02
A barna piskótarolád elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.