Almás-fahéjas ragacs recept
Az Almás-fahéjas ragacs hozzávalói:2 dl tej
2 evőkanál mazsola
2 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál fahéj
3 tabletta édesítőszer
5 evőkanál zabpehely
1 kisebb alma
Az Almás-fahéjas ragacs elkészítési módja:
A tejet kis lángon melegítjük a mazsolával, a kókuszreszelékkel, a fahéjjal, az édesítőszerrel és a zabpehellyel, amíg a zabpehely szét nem fő. Levesszük a tűzról, hagyjuk kihűlni. Lereszeljük az almát, majd a kihűlt ragacshoz keverjük. Frissen vagy hidegen fogyasztjuk.
Reggelire ajánlom.
Ha nincs időd reggel pepecselni vele, akkor csináld meg este, de ne keverd bele az almát! Másnap eldöntheted, hogy hidegen szeretnéd enni, vagy megmelegíted a mikróban. Ekkor keverd bele az almát.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: leveli_beka, 2008. jan. 12. 14:06
Az almás-fahéjas ragacs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.