Tönkölylepény recept
90 perc
Kalóriaszegény
A Tönkölylepény hozzávalói:
10dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
2-2,5dl víz
só
egy kiskanál olívaolaj
feltétnek való finomságok igény szerint
A Tönkölylepény elkészítési módja:
A liszthez folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az összes vizet,majd hagyjuk állni egy órát a keveréket.Pihentetés után adjuk hozzá az olajat,majd jó minőségű serpenyőben süssük ki a lepényeket,mint a palacsintát.A jó lepény 2-3 mm vastag,melynek mindkét oldalát jól megsütöttük.Sütés után bedörzsölhetjük fokhagymával.
Tálalhatjuk friss paradicsommal,sajttal,párolt zöldségekkel,akár szalámi feltéttel is.
A kész lepényeket a mélyhűtőben hosszú ideig tárolhatjuk.Amikor kivesszük őket,nyitott sütőajtónál kis hőfokon olvaszthatjuk ki őket,pici vízpermettel megfröcskölve.Akár olvaszthatunk rá sajt vagy túróféléket.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: macoka3, 2008. jan. 3. 16:07
A tönkölylepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.