Rakott zsemle recept
30 perc
A Rakott zsemle hozzávalói:
6db zsemle
1cs.vaníliáscukor
3db tojás
3 ek.kristálycukor
0.5 l tej
3 szelet vaj+kikenéshez
kakaópor(nesquick)
A Rakott zsemle elkészítési módja:
Egy közepes jánai tálat kikenünk vajjal.Az egész tojásokat a cukorral,vaníliával kikeverjük,hozzáadjuk a tejet.Ebben a keverékben megforgatjuk a három-négy szeletbe vágott zsemléket.Sorban szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára.A sor tetejét megszórjuk cukrozott kakaóporral.Még egy sor mártott zsemleszeletet helyezünk a tetejére,ismét kakaózunk.Mindezt addig folytatjuk,míg a zsemle el nem fogy.Az utolsó sor tetejére nem szórunk kakaót,hanem három vékony szelet vajat teszünk.Előmelegített sütőben,kb.180fokon ,ha lehet légkeveréssel süssük pirosra.
Lehet ebédtésztának is készíteni,akár vaníliamártással.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: macoka3, 2007. dec. 30. 18:54
A rakott zsemle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.