Hókenyér sütés nélkül recept
A Hókenyér sütés nélkül hozzávalói:25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
3-3 evőkanál liszt és kókuszreszelék,
1 tojás,
20 dkg háztartási keksz,
mazsola,
kevés tej.
A Hókenyér sütés nélkül elkészítési módja:
A margarint felolvasztjuk, majd a porcukrot, a lisztet, a kókuszt és a felvert tojást hozzáadjuk. Kevergetve összefőzzük, majd a tűzről levéve a már előzőleg eltördelt és kevés tejjel meglocsolt kekszet, a mazsolát (lehet rumba áztatva) hozzáadjuk. Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk, a masszát beleöntjük (lehet felébe kakaót keverni és rétegezni). Legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a formából kiborítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dudubaba, 2010. febr. 16. 17:53
A hókenyér sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.