Szőlős-marcipános muffin recept
15 perc
270 kcal
7 gramm
4,8 gramm
kb 12 db-hoz:
25 dkg mag nélküli szőlő
10 dkg natúr marcipán
28 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
0,5 szódabikarbóna
0,5 teáskanál fahéj
1 tojás
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
0,8 dl étolaj/12,5 dkg puha vaj
2,5 dl tej/tejföl
a díszítéshez:
15 dkg porcukor
2,5 evőkanál fehérbor/szőlőlé
(a sütőformához zsíradék/sütőpapír)
A Szőlős-marcipános muffin elkészítési módja:
A sütőt 180 fokosra előmelegítjük, a sütőformát kizsírozzuk, vagy belerakjuk a sütöpapír formákat. A szőlőt megmossuk, a marcipánt kis darabokra vágjuk. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, és elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a marcipándarabkákkal és a szódabikarbónával. Egy másik edényben felverjük a tojást, és jól elkeverjük a cukorral, olajjal/vajjal, tejjel/tejföllel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a szőlőszemeket. A tésztát a sütőformákba töltjük, és 20-25 percig sütjük. A kész süteményt a formában hagyjuk pihentetni kb 10 percig, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A díszítéshez a porcukorból, és a borból/szőlőléből fényes cukormázat keverünk. A muffinokat egyesével óvatosan belemártjuk, és hagyjuk megszáradni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dfae449beb, 2010. febr. 16. 14:59
A szőlős-marcipános muffin elkészítési módja és hozzávalói.