Feta sajtos, olajbogyós muffin recept
A Feta sajtos, olajbogyós muffin hozzávalói:: 7 dkg fekete vagy zöld, mag nélküli olajbogyó
25 dkg liszt (1050-es típus)
1 evőkanál aprított rozmaring
1 teáskanál só
20 dkg feta sajt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
0,8 dl növényi olaj
1 tojás
3 dl natúr joghurt
bors
zsír a formához
A Feta sajtos, olajbogyós muffin elkészítési módja:
A sütőt 18o C-ra melegítjük. Kizsírozzuk a tepsit, és betesszük a fagyasztóba. Az olajbogyókat karikára vágjuk. A lisztet összekeverjük az olajbogyóval, sóval és a borssal, a sütőporral és a szódabikarbónával. 15 dkg fett 12 kockára vágunk, a többit összeaprítjuk. A tojást felverjük és jól kidolgozzuk az olajjal és a joghurttal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és gyorsan összekeverjük. A tészta felét a mélyedésekbe töltjük. Beletesszünk 1-1 darab sajtot, ráöntjük a maradék tésztát, és egyenletesen megszórjuk a maradék sajttal. A sütőben (középen, hogy egyenletesen süljön) 25-31 percig sütjük. 5 percig pihentetjük a tepsiben, hogy összeérjenek az ízek, majd kiszedjük és melegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 16. 12:09
A feta sajtos, olajbogyós muffin elkészítési módja és hozzávalói.