Zöldséges gombakrémleves recept
60 perc
A Zöldséges gombakrémleves hozzávalói:
50 dkg gomba
15 dkg vöröshagyma
2 ek. olaj
3 db zöldségleves kocka
2 dl főzőtejszín
kb. 3 dkg étkezési keményítő
só, bors
kevés snidling vagy petrezselyemzöld
ízlés szerint sárgarépa, burgonya, petrezselyemgyökér, zellergumó, karalábé
A Zöldséges gombakrémleves elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. A megtisztított gombát - kb. 10 fej kivételével - szeletekre vágjuk, rászórjuk a párolt hagymára. Sózzuk, borsozzuk (csak mérsékelten, hiszen a leveskocka is fűszeres), majd puhára pároljuk. Bő 2 liter vízbe tesszük a felkockázott zöldségeket (krumpli, sárgarépa, stb.), beledobjuk a leveskockákat, puhára főzzük a zöldségeket. A párolt gombát turmixgépbe szedjük, s annyi zöldségleves levet merünk rá (természetesen a zöldségek nélkül), hogy ellepje a gombát. Ezt krémes állagúra turmixoljuk. A félretett gombafejeket közben felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk (picit sózzuk). A zöldségleveshez hozzáöntjük az összeturmixolt gombát, a pirított gombaszeleteket, majd a tejszínnel és a keményítővel (amit kevés hideg vízben kevertünk csomómentesre) besűrítjük. A levest felforraljuk. Beleszórjuk a durvára vágott snidlinget/petrezselyemzöldet.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: biro.csilla, 2009. ápr. 11. 13:47
A zöldséges gombakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.