Tejszínes spenótfőzelék sajtgolyóval recept
A Tejszínes spenótfőzelék sajtgolyóval hozzávalói:A főzelékhez:
60 dkg spenót
só
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
3 dl tej
4 dl főzőtejszín
1 1/2 ek étkezési keményítő
A sajtgolyóhoz:
12 dkg füstölt sajt
12 dkg trappista sajt
2 db tojás
10 dkg liszt
olaj a sütéshez
A Tejszínes spenótfőzelék sajtgolyóval elkészítési módja:
A spenótot leszárazzuk, a leveleket váltott vízben megmossuk, majd puhára főzzük őket lobogó, sós vízben. Azután leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőlük a felesleges nedvességet, és félrerakjuk. Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, felkockázott hagymát. Megforgatjuk rajta a spenótleveleket, majd egy kevés sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ezután felöntjük a tejjel, továbbá a tejszínnel, és az egészet összeforraljuk. Végül egy kevés hideg vízzel simára kevert étkezési keményítővel besűrítjük a főzeléket. A sajtgolyókhoz a kétféle, lereszelt sajtot kikeverjük a tojásokkal. Apránként beledolgozunk annyi lisztet, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Nedves kézzel 10-12 db golyót formázunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük őket. Ezzel tálaljuk a spenótfőzeléket.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. jan. 20. 20:33
A tejszínes spenótfőzelék sajtgolyóval elkészítési módja és hozzávalói.