Klasszikus lencsefőzelék recept

50 dkg közepes magvú lencse
2 babérlevél
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj, pirospaprika, só, bors
7-8 dkg liszt
A Klasszikus lencsefőzelék elkészítési módja:
A főzés előtt pár órára beáztatott lencsét babérlevéllel felrakjuk főzni. Elkészítjük rántást: a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel aranyszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát és a rántást finoman adagolva belekeverjük a főzelékbe és jól felforraljuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. nov. 12. 07:44
A klasszikus lencsefőzelék elkészítési módja és hozzávalói.