Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel recept

Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel recept

A Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel hozzávalói:
1 kg kelkáposzta,
60 dkg csicsóka,
2 tojás,
só,
fokhagyma,
őrölt kömény,
kakukkfű,
olaj


A Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel elkészítési módja:
A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk és kevés vízben megfőzzük, sóval ízesítjük, fokhagymával és köménymaggal fűszerezzük. A káposzta felét összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük és a maradék káposztához öntjük. A főzésnél ügyeljünk arra, hogy valóban kevés vízben, fedő alatt főzzük, mert így nem kell lisztet használni a sűrítéshez, elég a pürésített káposzta. A csicsókát megtisztítjuk, lereszeljük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük, ha túl híg lenne kevés liszttel sűríthetjük. A bekevert csicsókamasszát kevés forró olajban pirosra sütjük, és a kelkáposztával tálaljuk.


Kategória: Főzelékek receptjei


A kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook