Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel recept
A Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel hozzávalói:1 kg kelkáposzta,
60 dkg csicsóka,
2 tojás,
só,
fokhagyma,
őrölt kömény,
kakukkfű,
olaj
A Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel elkészítési módja:
A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk és kevés vízben megfőzzük, sóval ízesítjük, fokhagymával és köménymaggal fűszerezzük. A káposzta felét összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük és a maradék káposztához öntjük. A főzésnél ügyeljünk arra, hogy valóban kevés vízben, fedő alatt főzzük, mert így nem kell lisztet használni a sűrítéshez, elég a pürésített káposzta. A csicsókát megtisztítjuk, lereszeljük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük, ha túl híg lenne kevés liszttel sűríthetjük. A bekevert csicsókamasszát kevés forró olajban pirosra sütjük, és a kelkáposztával tálaljuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. okt. 24. 08:46
A kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel elkészítési módja és hozzávalói.