Rakott brokkoli bulgurral recept
A Rakott brokkoli bulgurral hozzávalói:1 fel vöröshagyma,
1-2 ek olíva olaj,
2 dl bulgur,
3,5-4 dl
víz,
só,
továbbá 1 fej brokkoli (kb. 400 g),
15 dkg kolbász,
6-6 dkg Pannónia és karaván sajt,
1 dl tejszín,
1 tojás
A Rakott brokkoli bulgurral elkészítési módja:
A brokkolit rózsáira szedtem, megmostam, majd kevés vízben egy kis citromlével együtt félig puhára (al dente) pároltam. Közben az olajon megdinszteltem az aprított hagymát, majd hozzáadtam a bulgurt, és egy kicsit pirítottam. Felöntöttem a vízzel, sóztam, majd forraltam rajta egyet. Forrás után visszavettem a tüzet takarékra, és fedő alatt puhára pároltam a gabonát. Közben a sajtokat lereszeltem, kikevertem a tejszínnel, és a tojással. Sóval ízesítettem. A kolbászt felkarikáztam. Egy tűzálló tál aljába öntöttem a bulgurt, erre helyeztem a brokkoli rózsákat, a kolbászszeleteket. A sajtos masszát egy evőkanál segítségével virág alakban helyeztem az ételre. 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütöttem. Felülről olyan lett, mint egy pizza.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. okt. 23. 08:41
A rakott brokkoli bulgurral elkészítési módja és hozzávalói.